Vad kostar padelbanor? Tips för en lönsam padelanläggning

Padelbollar (1)

Trendsporten padel växer i samma snabba takt som det byggs padelbanor. Samtidigt är det viktigt att lägga fokus på hög kvalitet och att leverera spelglädje, för att säkerställa att padeln fortsätter vara populär. I denna guide vill vi dela med oss av några ekonomiska tips till dig som har planer på att bygga dina egna padelbanor.

Räkna ihop dina utgifter

Att bygga en padelbana har sitt pris. Därför tycker vi att du ska räkna på allt och vad det kan tänkas att kosta. Börja med priset för att köpa exempelvis en eller flera padelbanor. Hos en konkurrenskraftig leverantör som oss på Padel Global kostar en färdig bana runt 179 000 kronor. Multiplicera med mängden padelbanor du tänkt införskaffa. Lägg sedan till löpande utgifter såsom värme, vatten, städning, försäkringar, larm med mera – för att få en uppskattning av den totala prisbilden. Att alla ekonomiska situationer ser olika ut är en självklarhet för oss på Padel Global. Därför erbjuder vi alltid skräddarsydd finansiering som passar just din situation.

Skapa en långsiktig lönsamhet

Den primära intäkten kommer från banhyran. Att sätta en banhyra kan vara svårt – du vill inte avskräcka spelare genom höga hyror eller bokningsavgifter, samtidigt som du vill att anläggningen ska gå med ekonomisk vinst. För att göra alla intressenter långsiktigt nöjda bör du tänka på följande saker:

  • Optimera ytor

Se över anläggningens storlek och mängden padelbanor. Optimera ytorna för att få plats med så många banor som möjligt, men mjölka inte ur varenda kvadratmeter. Fler banor resulterar däremot i högre lönsamhet, framförallt under högsäsong. Har du en liten yta över? Då kan det vara aktuellt med ett trevligt fik eller en sportshop.

  • Höj padelbanornas bokningsgrad

Eftersom banhyran är din största intäkt vill du ha en så hög bokningsgrad som möjligt. Utöver grundläggande faktorer som banhyra, tillgänglighet och högkvalitativa banor, kan du med små medel skapa nöjda och återkommande kunder. Ett tips är att kolla på smidiga bokningssystem kopplat till ytterdörren, vilket bidrar till ökad komfort och mer förtroende hos dina spelare. Små detaljer som skapar det där lilla extra kan vara värda att se över: fräscha omklädningsrum, inredning och dekor, möjligheten för ett fik eller shop med mera. 

  • Maximera anläggningen på andra sätt

Din padelanläggning kommer stundtals att stå tom, framförallt under lågsäsong och vanliga arbetstider. Ett tips är att samarbeta med lokala skolor och gymnasier och låta de ha idrottslektioner på din anläggning. Med anpassningsbara nät är det bara idrottslärarens kreativitet som sätter gränser. Tänk volleyboll, badminton, fotbollstennis och mer!

Trots att fokus ligger på padel, är det viktigt att du tänker utanför ramen av ekonomiska skäl. När du bygger padelbanor blir det ofta, trots optimering och ritningar, mycket yta över. Ta tillfället i akt att ge ett bättre helhetsintryck genom att komplettera med något som inte är padel. Varför inte en klättervägg? Eller kanske en yta för gym och stretching efter en härlig padelmatch? Har du yta över till att skapa något annorlunda är vi övertygade om att dina gäster kommer att besöka din padelanläggning mer än en gång.

Har du några funderingar kring att bygga padelbanor? Välkommen att kontakta oss på Padel Global – vi kan hjälpa dig från idé till färdig anläggning!

Kontakta oss