Vad kostar driften av en padelhall? – Så maximerar du intäkterna

Padelboll (1)

Går du i drömmar om att starta en padelhall? En anläggning med högkvalitativa padelbanor, trevlig atmosfär och välstrukturerad verksamhet är helt klart en smart framtidsinvestering. I detta inlägg går vi på Padel Global igenom några saker att tänka på gällande driften av din padelhall. Vi ger dig våra bästa tips för att maximera intäkterna och få dina besökare att vilja komma tillbaka. 

Ekonomiska aspekter – tänk på det här 

Den mindre roliga, men ack så viktiga, delen av ditt nystartade padelprojekt är att ta ekonomiska faktorer i beaktning. Nedan radar vi upp några av de investeringar som är viktiga att ha med i beräkningen när du ska starta padelhall.

 • Hyra
  Hyran kommer utgöra din padelhalls största löpande kostnad, förutsatt att du inte äger lokalen såklart. Här bör kostnader för värme, vatten och ev. fastighetsskatt ingå i beräkningarna. 
 • Personalkostnader
  Kvalitet är A och O när du driver padelhall. Se till att ha en tydlig struktur för hur er anläggning ska skötas och anställ en driftansvarig om möjligheten finns. Om du vill ta din padelhall till nästa nivå tillkommer kostnader för personal som hanterar café, shop och arbetar som tränare. 
 • Driftskostnader 
  Den största löpande driftkostnaden kommer troligen bestå av elkostnader. God belysning från alla håll är viktigt för spelupplevelsen – se till att teckkna ett förmånligt elavtal anpassat efter den mängd el du beräknar använda.
 • Investeringar i underhåll 
  Vi kommer återigen tillbaka till vikten av kvalitet. Här ingår investeringar som rör anläggningens underhåll, till exempel byte av underlag eller påfyllnad av sand. Här kan du läsa mer om drift och underhåll av padelbanor.
 • Initiala investeringar
  Räkna på investeringskapitalet som behövs för exempelvis inköp av padelbanor, inredning och installationer.

Skapa mervärde för dina besökare

Dina besökare är det viktigaste du har, utan besökare kommer din padelhall inte kunna drivas framåt. För att skapa en långvarig lönsamhet behöver du få dina besökare att trivas – för att de ska välja just din padelhall som deras primära val. 

Café

Att erbjuda ett café där dina besökare kan sätta sig ner och fylla på med energi och umgås efter ett långt padelpass skapar helt klart ett mervärde som uppskattas. Om du inte har möjlighet att erbjuda ett café med personal så kan en stationär varuautomat vara en klok investering.

Shop 

Vårt nästa tips för att skapa mervärde och trivsel är att erbjuda en shop där dina besökare kan köpa padeltillbehör såsom racket, skor, bollar och kläder. En shop kan öka känslan av en seriös verksamhet där du som ägare erbjuder dina besökare att ta sin padel till nästa nivå med ett nytt racket eller riktiga padelskor. Shopen kan även driva nya besökare till er anläggning för att handla eller provspela det senaste racket. 

Utvecklingsmöjligheter 

Dina besökare kommer ha olika grad av erfarenhet och kunskap inom padel och du kommer att behöva tillfredsställa allt från elitspelare till nybörjare. Att ha en personlig tränare i din padelklubb breddar din verksamhet och ger dina besökare möjligheten att utveckla sitt spelande på individuell nivå. Fundera även vidare på vad din padelhall kan ha för koncept som ger det där lilla extra till besökare. Är det kanske lunchpadel, nybörjarkurser eller konferenspadel? 

Har du några funderingar kring att starta padelhall eller bygga padelbanor? Välkommen att kontakta oss på Padel Global – vi hjälper dig från idé till färdig anläggning!