Priser att hålla koll på för dig som ska bygga padelbana

Funderar du på att bygga en padelbana och vad det kommer att kosta? Att bygga en padelbana har såklart sitt pris – vilket påverkas av en rad olika faktorer. Vi på Padel Global bringar lite klarhet över vad du ska tänka på för att kunna estimera prisbilden när det är dags att bygga en padelbana.

Bygga padelbana – vad kostar det?

Ja, priset styrs som sagt av en rad olika faktorer. Dina förutsättningar, dina val och din vision för banan är några aspekter att fundera över för att skapa dig en uppfattning om kostnaderna. Vi listar nedan några viktiga faktorer som kommer att påverka prisbilden.

  • Markarbete – utforska möjligheterna

En padelbana är beroende av sitt underlag. Så det första du bör göra är att ställa dig frågan; var ska jag bygga min padelbana? Därefter kan du besiktiga ytan för att ta reda på om och i så fall hur mycket markarbete som krävs för att lägga grunden till din bana eller anläggning. Vad markarbetet kommer att kosta beror på projektets omfattning – hur många maskiner som krävs, tidsåtgången för inhyrda markarbetare och vilken typ av jord marken består av. Se därför till att utforska grundförutsättningarna och få en uppskattning av vad markarbetet kommer att kosta.

  • Padelbana – enkel eller dubbel?

När det kommer till själva padelbanan kan priset skilja sig en hel del åt, men skillnaden i pris på en singelbana och en dubbelbana bör enligt vår mening inte vara alltför stor. När du väl har bestämt dig för om du ska bygga en enkel eller dubbel padelbana kan du börja titta på andra valmöjligheter – som till exempel stomme, underlag, glas, belysning och andra tillval. Det är nämligen material-, design- och konstruktionsval som påverkar priset för själva padelbanan.

  • Vädrets makter – inomhus- eller utomhusbana?

Det säger sig självt att en utomhusbana utsätts för mycket större påfrestningar än vad en inomhusbana gör. För att din padelbana ska stå sig mot vädrets makter ställs högre krav på kvalitet – som ofta går hand i hand med pris. Ha därför i åtanke att dina val ska vara anpassade efter våra väderförhållanden och att stor vikt kan komma att läggas på till exempel val av glas och andra komponenter.

  • Underhåll – räkna med driftkostnader

Det är lätt hänt att glömma av själva driften av padelbanan. Även om de allra största kostnaderna är beräknade vid det här laget är det viktigt att sätta upp en budget för underhåll. Glaset ska putsas och sanden ska borstas. Dessutom kommer gräset på sikt att behöva bytas ut. Efter hur lång tid beror på underlagets kvalitet och hur mycket banan används.

Våra padelbanor

Vi på Padel Global levererar padelbanor med hög kvalitet och lång hållbarhet – till marknadens mest konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du vill bygga en singel- eller duobana består vår Nordic Court Panorama av stabil stålkonstruktion, förstärkta nätstolpar, tåliga nät och högkvalitativa glasskivor som säkerställer spelkvalitet och säkerhet i toppklass. Priset för padelbanan beror på vilket underlag du önskar och vilka tillval du gör – men finns att beställa från 169 000 kronor ex. moms.

Har du några funderingar kring att bygga padelbanor? Välkommen att kontakta oss på Padel Global – vi kan hjälpa dig från idé till färdig anläggning!