Hur stor är kostnaden för att bygga en padelbana?

Padeltrenden har, sedan den kom till Sverige, hållit ett hårt grepp kring padelentusiasterna. Och padel verkar vara här för att stanna. Du har kanske själv börjat fundera på att investera i en padelbana? Eller har du kanske redan bestämt dig för att bygga en padelbana? Läs vidare så guidar vi dig rätt!

Planera för din padelbana

Till att börja med – vilket utrymme har du att spela med? Det första du behöver kolla upp är hur stort område du har tänkt använda och mäta ordentligt så att utrymmet räcker. Padelbanan ska ha en spelyta på 20×10 meter och behöver därför ett yttermått på minst 21 meter respektive elva meter – men gärna mer. Och glöm inte takhöjden om du ska bygga padelbana inomhus.

När du har kommit så långt att du har en plats som du vet kommer täcka dina behov – kolla med kommunen om du behöver söka bygglov. Det är inte roligt att stoppa byggprocessen för något du hade kunnat undvika. 

Vad kostar det att bygga padelbana?

En fråga som kan vara avgörande är priset. Du har bestämt dig för att bygga en padelbana, du har en plats – men vad kostar det att faktiskt bygga en padelbana? Allt beror givetvis på vilken typ av bana du väljer att bygga. Vilket underarbete behöver du göra? Vilka material och tillval är viktiga för dig? 

För att spara tid och pengar är det viktigt att du inte glömmer bort att göra ett gediget grundarbete, en spelvänlig padelbana är beroende av att underlaget är jämnt och att marken, eller golvet, inte lutar. När grunden är klar börjar det roliga.

Maxa din padelbana

Du kan välja att utforma padelbanan efter eget tycke och smak. Oftast går banorna att få i flera olika färger. Det finns också mängder med tillval och priset blir förvisso därefter. Avskalat eller maxat – det bestämmer du!

På Padel Global har vi både singel- och duobanor som kan anpassas efter dina önskemål och förutsättningar. Hos oss kan du välja tillval och material direkt på hemsidan – där får du också ett uppskattat pris för just dina val –  och när du känner dig klar kan du begära en offert så återkommer vi. 

Är du osäker på vad som passar bäst för dig och just dina behov? Kontakta oss. Vi erbjuder dig en smidig helhetslösning där vi finns med dig hela vägen från projektering till montering och underhåll.