Guiden till ditt perfekta padelrack!

Närbild padelracket slår boll på padelbana

Allt fler och fler människor väljer att börja spela padel, inte bara professionella spelare utan allt fler väljer att utöva padel som motionssport. Padel har tagit både Sverige och världen med storm, vilket har resulterat i att padel har blivit en av de sporter som växer snabbast i Sverige.

För att kunna spela padel så behöver man ett padelrack och vi är här för att hjälpa dig att hitta det racket som passar dig bäst. Det finns rack som är gjorda för alla åldrar och kön. När man väljer padelrack så är det bäst att först välja vilken form på racket som passar din spelstil. De generella formerna på ett rack är, runt, droppformat och diamantformat. Alla rack har olika sorters balanspunkter, låg, medium eller hög balans, detta är för att veta vart man vill ha balansen på racket. Sweetspot är ett ord som används ofta när man pratar om padelrack. Sweet spot är en träffyta på racket som ska ge dina slag bästa resultat. Ett rack som är gjort för vuxna väger ungefär mellan 350–380 gram, det kan därför vara bra att testa olika sorters rack för att veta vilken vikt som passar din spelstil bäst. Ett för tungt rack kan leda till att man får ”tennisarmbåge”.

Runt – lättspelat rack som fungerar för alla spelare!

Känner du för ett lättspelat rack med en kontrollerad spelstil och en sweetspot som är centrerad i mitten av racket så är det runda racket ett givet val. Det runda racket passar alla sortens spelare oavsett om du är ny inom sporten eller spelar på elitnivå.

Droppformat – Ett rack med lite av varje!

Har du en spelstil som är mixad med kontroll och kraft så kan vi rekommendera ett droppformat padelrack. Man kommer inte få samma kraft i smasharna som ett diamantformat rack men du kommer märka av att du får en större kontroll på ditt spel. Vi rekommenderar därför detta rack för människor som spelar på en medel/avancerad nivå.

Diamantformat – svårspelat rack för mer avancerade spelare!

Har du några timmar padel i ryggraden och gillar en boost i dina smashar så är ett diamantformat rack något för dig. Det som skiljer sig från det runda racket är formen och vart själva sweetspoten sitter, på detta rack sitter sweetspoten högre upp och ger som sagt dina smashar extra kraft. Eftersom man får mer kraft i sina slag så kan det vara svårare att få en kontrollerad spelstil.

Grepplindan – En viktig del av din spelglädje

Linda ditt rack på ett sätt som passar dig För att du ska få en bättre spelupplevelse och minska antalet misstag så tipsar vi våra läsare att ta hand om ditt rack väl. Ett misstag som är vanligt är att man inte sköter grepplindan på racket. En sliten grepplinda kan leda till att man kan tappar både spelkänslan och att racket kan glida runt i handen vilket kan påverka din bollträff. Det är vanligt att man lindar en extra grepplinda för att skapa ett tjockare grepp, detta minskar även vibrationerna i slaget.