Därför ska du välja svensktillverkade padelbanor

Padelbana i skogsparti

Utbudet av padelbanor växer och det finns många leverantörer att välja mellan, både inom Sverige och i utlandet. Fördelarna med att välja en svensktillverkad padelbana är dock stora – speciellt om du värderar hög kvalitet och en hållbar tillverkning. Läs vidare så förklarar vi på Padel Global mer.

En förstklassig spelupplevelse kräver högkvalitativa lösningar

Padel är en sport som fortsatt blomstrar i Sverige. Det byggs nya banor över hela landet och inte sällan blir de lediga speltiderna uppbokade så fort de har släppts. I takt med att utbudet av padelanläggningar ökar växer också spelarnas krav på banorna. Spelglädje i all ära, men ingen kan förneka att en förstklassig spelupplevelse kräver en högkvalitativ lösning. Genom att välja svensktillverkade padelbanor säkerställer du kvaliteten på banorna och ger både dig som ägare och dina spelare valuta för pengarna. 

Made in Sweden

Produkter som tillverkas i Sverige har länge haft ett gott rykte, både inrikes och utrikes. Vi har höga standarder och våra produkter håller hög kvalitet. I takt med att konsumenterna blir allt mer medvetna ställer de även högre krav på tillverkning och hållbarhet. Padelbanor som är tillverkade i Sverige har producerats under noga kontrollerade arbetsförhållanden och våra svenska lagar ställer även höga krav på materialval och hantering av restavfall. Eftersom padelbanan heller inte behöver fraktas lika lång väg minskar även utsläppen av koldioxid. 

Anpassade för nordiskt klimat

Den kanske viktigaste anledningen till att välja en svensktillverkad padelbana är att de är anpassade för vårt nordiska klimat. En utomhusbana i Sverige måste tåla både vind, temperaturskillnader och kraftig nederbörd – något som inte alla padelbanor klarar av att leva upp till. En padelbana som inte är anpassad för det svenska klimatet riskerar att drabbas av rost, vilket kraftigt förkortar banans livslängd. Svenska producenter av padelbanor har full förståelse för dessa krav och kan säkerställa att din padelbana kan skänka spelglädje under en lång tid, trots det hårda klimatet.

Full kontroll hela vägen

En padelbana är en dyr investering och det är förståeligt att man vill ha kontroll över projektets framfart. Vi på Padel Global har vår egna produktion i Forserum utanför Jönköping och du kan följa hela projektet från första projektering till slutleverans. Detta ger dig full kontroll hela vägen och gör att du kan känna dig trygg i din investering.

Vi kan även hjälpa dig att underhålla din bana för att säkerställa att den får en så lång livslängd som möjligt. Våra serviceavtal skräddarsys helt efter dina önskemål och vi går då bland annat genom konstruktion, glas och spelmatta. Vi har lång erfarenhet av padelsporten i Sverige och vet vilka slitageskador som är viktiga att hålla utkik efter.