Åtta vanliga frågor om att bygga en padelbana eller padelhall

Det är lätt att man samlar på sig en hel del frågor när man går i tankarna om att bygga en padelbana eller padelhall. Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna för att du ska få lite mer på fötterna innan du drar igång byggprocessen. 

Krävs det bygglov för att bygga padelhall eller padelbana?

För en helt ny anläggning med väggar, tak och golv är det givetvis så att du kommer behöva ett bygglov. När det kommer till padelbanor utomhus kan det skilja sig, dels mellan olika kommuner, men också för hur förutsättningarna på området ser ut. Det bästa är egentligen att ringa den kommun där din padelbana eller padelhall ska byggas och rådfråga vilka dokument du behöver skicka in och om du behöver ett bygglov. 

Vilket material är en padelbana gjord av?

En padelbana består av flera olika delar: Ramkonstruktion, glaspartier, stålnätssektioner, padelgräs och belysning. Själva ramkonstruktionen är ofta gjord av stål eller aluminium. Kortsidorna av en padelbana består av glaspartier. Eftersom glasen är tunga och stora är det extra viktigt att tänka på säkerheten när glasen monteras! Långsidorna är täckta med ett hållbart nät. Som underlag i en padelbana läggs konstgräs – satsa på kvalité. Högkvalitativa konstgräs håller längre och klarar mer slitage. 

Varför ska jag ha sand på padelbanan?

Med sand på banan minskar slitaget på gräset och dessutom blir banan mindre sträv. Sanden gör också att konstgräset blir stabilt. En annan anledning till att sand används på padelbanor är för att det sliter mindre på spelarens kropp. Som spelare får man till bättre rörelser och underlaget är mer skonsamt när spelaren löper eller gör snabba förflyttningar. I regel används mer sand till utomhusbanor och dessutom behöver du byta sanden oftare utomhus.

Kan jag få hjälp med ritning av Padelbana?

Kontakta oss på Padel Global så ser vi till att ta fram en padelanläggning efter dina behov och önskemål tillsammans med dig. 

Vad ska jag ha för belysning till padelbanan?

Belysningen på en padelbana eller i en padelhall är en av de viktigaste faktorerna för ett bra spel. Det är viktigt med ett jämnt ljus som inte bländar spelaren. Det är också viktigt att undvika stora reflektioner i glaspartierna. Rätt typ av ljus bländar aldrig spelarna och hjälper dem att läsa sitt spel i alla lägen.

Vad kostar en padelbana att bygga?

Det är inte konstigt att prisfrågan är en av de viktigaste att tänka på. Du måste kunna finansiera ditt bygge. Det är svårt att säga en exakt summa eftersom det beror på vilka tillval och hur stor padelhall eller hur många padelbanor du har tänkt. Kontakta oss på Padel Global så kan vi komma fram till en bra lösning för just dig och dina förväntningar.

Hur finansierar jag en padelbana?

Det finns flera sätt och många leverantörer har flera alternativ. Vi kan skräddarsy en finansieringslösning som passar just dig, och erbjuder bland annat leasing, direktbetalning eller delbetalning.

Fler frågor och svar hittar du här! Tveka inte att kontakta oss på Padel Global när du vill ha hjälp att dra igång ditt padelbygge. Vi skräddarsyr din anläggning helt efter dina önskemål – till ett riktigt bra pris!